19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Rajčatová polévka s bazalkou

Název Množství a jednotka
olivový olej 2 lžíce
cibule 1/2 kusu
rajský protlak 1 kus
cherry rajčátka 150 gramů
bazalka 1 snítka
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 15 min.
Jarča



Postup
Do hrnce dáme olivový olej a na něm necháme zesklovatět drobně nakrájenou cibulku. Přidáme rajský protlak, vodu nebo vývar a provaříme. Nakonec přidáme překrojené cherry rajčátka, nakrájenou čerstvou bazalku a polévku dochutíme pepřem, chilli kořením a soli.
Cherry rajčátka před přidáním do polévky můžeme oloupat.


 


RECEPTY

Ořechové pusinky

Postup: Z bílků ušleháme pevný sníh. Opatrně do něj vařečkou zamícháme cukr, mleté... zobrazit recept

RECEPTY

Zadělávané smažené vemínko podle M. D. Rettigové

Postup: Vemínko očistíme, odkrájíme všechny tučné části, dáme do velkého hrnce s... zobrazit recept

RECEPTY

Vejmrda (jablečný křen)

Postup: Křen oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle nebo rozmixujeme najemno.... zobrazit recept

RECEPTY

Dýňový kompot podle babičky

Postup: Dýni oloupeme, ostrou lžící odstraníme pořádně semena, nakrájíme na menší... zobrazit recept

RECEPTY

Ratatouille

Postup: Zeleninu kromě rajčat očistíme, řádně omyjeme a nakrájíme na stejně velké... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

RESTAURACE

La Rosa café restaurant

Restaurace s penzionem La Rosa se nachází v centru města Frýdek-Místek,...